Érdekelne, kinek milyen vonzata van felnőttkorában annak, hogy a szülei nem szerették... ?
Nincs semmi baj a felismeréssel, ha meg tudjuk fogalmazni, könnyebb feldolgozni.
Nekem annyi, hogy 20 évesen a 40-50-esek jönnek be és ha valaki egy kicsit is kedvesebb és törődőbb, akkor szerelmes leszek belé, attól független, hogy van e párom, vagy sem.
Bármennyire nehéz kimondani, igen meghatározó. Az élet szinte összes területére kihatással van, és általában nem a könnyítő értelemben. Főként ha a kisgyermekként nem szerették/mutatták ki a szeretetet az ember iránt.
Mivel járhat? Úgy érzi, nincs önbecsülése, nem hisz magában, nem fogadja el magát, nem hiszi el hogy szerethető. Sok esetben még gondolatként se jön elő. És sorolhatnánk. Csupa olyan dolog ami egy ideális alapokkal rendelkező egyén életében ilyen szinten fel se merül.
Ahogy 3-as írta, nincs önbecsülésem, nem hiszek magamban. Nálunk egy nagyon jó példa, hogy engem nem szerettek, mindig eltaszítottak maguktól a szüleim, a testvéremet pedig imádták. Ugyanazt az egyetemet végeztük, ugyanolyan eredménnyel, de míg ő felső vezetésben dolgozik egy világcégnél, addig nekem mindig kuli munkáim voltak és vannak, mert nem merek "nagyot álmodni". Ez meg ugye rányomja bélyegét a kettőnk anyagi helyzete közötti óriási különbségre is, többek között.
Ami még a vonzata, az annyi, hogy nem alakult ki kötődésem a szüleimhez, apám már nem él, anyám iránt pedig nem érzek semmit az ég világon. Nem alakult ki kötődés, de nem én akartam így, viszont nem is érzem ettől rosszul magam.
N/46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!